Samen geraken we verder

Jaarverslag 2019 >> Projecten >> Noord-Zuidverbinding Limburg

Een complex project als Noord-Zuid Limburg heeft alleen kans op slagen als we geïntegreerd werken. Dat betekent dat het projectteam het bijvoorbeeld ook moet hebben over het openbaar vervoer, de natuur, landbouw, leefbaarheid, kernversterking, recreatie, … Een projectteam dat bestaat uit mensen met verschillende expertises die het project vanuit verschillende invalshoeken bekijken, is dan ook cruciaal. 

 

De Werkvennootschap en het Departement Omgeving kregen in 2018 de opdracht om het project Noord-Zuid Limburg in goede banen te leiden en om het onderzoeks- en ontwerpwerk uit te voeren. Door die samenwerking wordt het project vanuit heel wat disciplines benaderd. Mobiliteitsdeskundigen werken samen met onder andere stedenbouwkundigen, architecten, milieudeskundigen, geografen én participatiedeskundigen. Ook die laatste expertise is belangrijk omdat alle belanghebbenden van meet af aan betrokken worden bij het onderzoek.

De projectleiders van De Werkvennootschap en het Departement Omgeving zorgen voor de dagelijkse aansturing van het complex project. Ze werken nauw samen met 97 betrokken actoren tijdens werksessies, het actorenoverleg, de ambtelijke stuurgroep en het politieke overleg. Die actoren zijn lokale experten, vertegenwoordigers van belangengroepen, middenveldorganisaties, en de betrokken gemeenten, de Vlaamse en de provinciale overheid. De betrokkenen worden vanaf dag één aan tafel gebracht om samen te werken aan een oplossing voor de Noord-Zuidverbinding. De baseline van het project is niet voor niets ‘Samen geraken we verder’.

alternatieve icoontjes-19.png

Lees hier meer over de organisatie achter het project Noord-Zuid Limburg.
De procesnota bevat meer informatie over de actoren en hun betrokkenheid.